Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Podle mne nic nového.. vlastně ani o žádnou konspiraci nejde protože to propojení je již dlouho známé. Zajímavější je otázka kdy a proč k tomu došlo. Dříve byl velkokapitál doménou pravice... Možná může něco naznačit nedávná historka o likvidaci dlouholetého redaktora NYT. Ten byl vyhozen z práce kvůli dva roky starému incidentu kdy se hned důrazně neohradil vůči použití špatnému slovu na N...(ale snažil se diskutovat a tvrdil že záleží na kontextu :-) ) Redakce ho původně jen napomenula což by možná bylo možno považovat za ještě trochu adekvátní, ale kampaň za kterou stála zdivočelá progresivní úderka vlastních kolegů nakonec donutila zaměstnavatele k tomu abych ho vyhodil. Jinými slovy "občanská iniciativa" progresivistů měla takový výtlak že zapůsobila jako "nové odbory" proti kterým ani velkokapitál neměl šanci se prosadit a musel jim nakonec "pro klid duše" ustoupit.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/new-york-times-redaktor-donald-mcneil.A210208_182156_zahranicni_lsv?zdroj=vybava_recombee

0 0
možnosti
IB

I40v22o 48B42o72u65š44e

13. 2. 2021 10:22

O jakém zločinu to přesně mluvíte?

0 0
možnosti
MB

Hmm ... jak vysvetlite, ze levicacky platek naprasil, jak to s tou konspiraci proti Trumpovi vlastne bylo ...? Nehlede k tomu, ze jste zasadil 'tradicnim' konspiratorum zakernou ranu do zad ... i kdyz, oni jiste najdou vysvetleni, nebot fakty se nikdy rozhodit nenechali.

0 0
možnosti
Foto

Kdybyste se mě zeptal, zda považuji Time za levicově zaměřený časopis, odpověděl bych, že ne.

0 0
možnosti
Foto

Každý někdy konspiruje, proč by to neměli dělat ti mocní ? Je pravdou, že některé konspirace jdou proti sobě a tak se vyruší.

USA se cítí být imperiální mocností a s nějakými menšími chybami se jí to zatím daří. Už se ale objevují noví hráči, kteří by tuto úlohu od USA přebrali. Systém ovládají vojensko-industriální kartely a ti si tohle nebezpečí, které jim jejich moc může vzít. Nemohou proto chtít prezidenta, který není nakloněný k jejich válečným hrám. Tyto skupiny mocných potřebují lidi jako je Biden, nebo Kamala. Trump jim na ruku nešel a tak musel být odstaven a jak to tak vypadá i zničen. Je to dobrý precedens pro každého nastupujícího prezidenta, aby věděl jak se má chovat.

6 0
možnosti
TT

Trump byl mezi americkými prezidenty (alespoň tedy těmi poválečnými, ať téma příliš nerozvádíme) jedinečný: války nerozpoutával, ale končil.

4 0
možnosti
TT

R^R^ (Rozdíl mezi mi a my rozebírat nebudu. ;-))

1 0
možnosti
JL

Ale, jo. Bez konspirace není legrace. I když konec Trumpa se dá vysvětlit docela racionálně. Pokus vrátit společnost do minulosti se nepovedl. Nic divného.

3 2
možnosti
JK

A když budou stejného kandidáta podporovat pekaři a potápěči, tak tím vznikne netradiční pekařsko-potápěčské spiknutí?

0 2
možnosti
Foto

Takže ne sofistikované podvody ve smyslu přenastavení počítačových programů , jak jsme měli možnost se dočítat ve "sci -fi" seriálu . Ale především ovlivňování voličů rozmanitými a asi ne zcela čistými způsoby. Tedy něco jako u nás. Žádná šokující odhalení.

2 1
možnosti
TT

Ono stačí to ohýbání volebních zákonů. Najednou se smí volit korespondenčním lístkem, aby se dostali k hlasu i ti lidi, kteří jsou příliš shnilí, aby se odebrali do volební místnosti (o možnostech podvodů nemluvě), no a ze všech těch "pokrokových" stran e vyvíjen tlak, aby mohli volit 16letí cucáci (v Rakousku to znamenalo úspěch jakéhosi tzv. ekologa). Když tě to nešokuje, tak doufám, že máš svůj kalašnikov po ruce.

1 0
možnosti
JF

Výborný popis reálu R^ - jsou to víceméně státy ve státě či už i mimo ně - není jasné jaká je přidaná hodnota Amazonu a podobných virtuálních gůgle společností ... akorát prosazování politického vlivu na trhu a nic jiného ... spojení virtuálních IT služeb a globálního trhu ... chce to spíše udržovat společnosti reálné a malé ...

4 0
možnosti
VF

Tak dobrý, bezva. A co teď ? Jste doma v Čechách, nebo ma moři, nebo někde jinde za oceánem? Nebo na lyžích v Alpách nebo v Krkonoších? Domníváte se, že váš sáhodlouhý traktát nějak změní nebo ovlivní všechno to, co jste poslal do zdejší elektronické kanalizace ? Orwell a Huxley to napsali už skoro před sto lety - dobře nám tak.

0 2
možnosti
SB

Proč si myslíte, že se autor domnívá, že nějak změní to, o čem píše?

Ne vždy, když člověk něco napíše, si myslí, že může změnit realitu. Někdy to je dokonce i nemožné: Kdo napíše něco o vládě Karla IV., tak s odstupem více než šesti století na ní rozhodně nic změnit nemůže. Jaká byla, taková byla, různí lidé na ni mohou mít různé názory, které se třeba budou velice navzájem lišit, ale pokud někdo nemá stroj času a nemůže se do té doby přenést, tak na té samotné Václavově vládě, jak se Karel IV. skutečně jmenoval, nic nezmění.

Pan autor prostě napsal zajímavý článek. Nic více, nic méně.

Já jako čtenář mu za něj děkuji a dávám mu karmu.

9 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3023x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik