Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Neumane

Zřejmě jste nezaznamenal vyjádření představitele Kurdů v Afrinu, které podstatně mění situaci a odůvodňuje stažení Rusů

"Senior Kurdish official Aldar Xelil: Yesterday Russia asked us to hand over our regions to the [Syrian] government. We did not accept, and we will not surrender our territories. We'll defend all our areas."

http://syria.liveuamap.com/en/2018/20-january-senior-kurdish-official-aldar-xelil-yesterday

Rusko ochránilo Afrin při minulé invazi Turecka do Sýrie tím, že tam poslali své pozorovatele. Tehdy to stačilo.

Nyní je situace jiná, Turecko je připravené k obsazení Afrimy za každou cenu a má tam ze čtyřech stran připravené vojáky včetně těžké techniky. Rusko i nyní nabídlo Kurdům perspektivně lepší řešení. Akceptovat převzetí Afrinu Syrskou vládou, To by umožnilo posílit obrany území Afrinu spojenými silami Kurdů a Syrské armády s leteckým krytím Ruskem a Sýrie. Za těchto okolností by zřejmě Turecko ofenzivu nepodniklo - doposud do otevřeného konfliktu se Syrii nešlo.

Kurdové tuto nabídku Ruska odmítli s tím že jsou Afrin schopni ubránit sami.Tato představa je značně naivní a odnesou to obyčejní Kurdové. Zda se přitom spoléhají na pomoc Američanů není jasné, ale je jasné že ti jim v Afrimu nepomůžou. Po tomto odmídnutí se Rusové stáhli, nenechají se zbytečně zabíjet. Rusko nemá v Syrii dostatečné pozemní síly ,ty poskytuje syrská armáda, a nenechá se kvůli naivitě či frajeřitě Kurdů vtáhnout do konfliktu s velkou armádou člena NATO.

Je hrozné, že nějak neslyšíme kromě od Rusů a Syrie odsouzení agresora.

4 0
možnosti
Foto

J98a93n 55N35e38u65m27a23n

22. 1. 2018 7:59

Děkuji za příspěvek, informaci znám, součástí ruského ultimáta Kurdům bylo ale i předání ropných polí v oblasti Deir Ezzor, což Kurdové nehodlali akceptovat a taktéž USA by to asi nedovolily. Dobré informace zde v internetovém časopise: https://www.facebook.com/StrategickeMysleni/

Samozřejmě Rusové hájí v Sýrii pouze vlastní zájmy a není naprosto v jejich zájmu bránit Kurdy - naopak, je zcela zřejmé, že rozklad NATO kdy jeden člen útočí na spojence druhého jim zcela vyhovuje, navíc přesun islamistických militantů z FSA z oblasti Idlíb jim umožní rychleji dobýt tuto provincii. Ve článku se věnuji spíše vztahu k NATO.

Jinak situace má další vývoj, Turecko oznámilo i útok v oblasti Manbi, které je pod přímou kontrolou speciálních sil USA.

0 0
možnosti
Foto

Musí to znamenat zrušení automatické platnosti článku pět Severoatlantické smlouvy.

1 0
možnosti

Dnešní GEN s Václavem Cílkem vám na to NATO dopověděl: současnost je zahnívající jablko, které však skrývá semena, ze kterých v budoucnosti něco nového vyraší

2 0
možnosti

Já bych byl zatím opatrný v tvrzení s čí podporou Turci útočí. Turecko má v oblasti nejpočetnější armádu, takže akce Rusů proti Turecku = těžký konflikt Ruska proti NATO, které by nám zcela jistě vysvětlilo, proč je nyní nutno zaútočit na Rusko ... když napadli člena NATO.

Můžete mít pravdu Vy, ale taky to může být tak, že je to s podporou USA proti zájmům Rusů v Sýrii. Čas ukáže - pravda vyplave na povrch stejně jak olej na hladinu. Chce to jen chvíli času a sledovat chování Ruska k Turecku.

Každopádně máte pravdu v tom, že člen obranného spolku NATO je agresorem bez mezinárodního mandátu. A pokud to je s podporou USA, tak tak je to o to horší.

5 1
možnosti

Tak to vypada ze Erdogan si hraje na svem pisecku a sleduje JEN svoje cile.

Erdogan v projevu řekl, že turecká armáda syrské kurdské milice YPG, které podporují Spojené státy, zničí. Zdůraznil přitom, že Kurdové Turecko neporazí ani s pomocí USA.

http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-vychod/213313-turecka-armada-se-probiji-do-afrinu-erdogan-vyhrozuje-spojencum-usa/

1 0
možnosti
Foto

Válka je zdravím státu a čím silnější armádu má jakýkoliv stát, tím větší je pokušení, těch co velí, ji použít. On se nějaký důvod vždycky najde.

4 1
možnosti

Právě proto je třeba se bát Ruské Hordy....

2 2
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3023x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik