Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Přečtěte si prosím diskuzi na Novinkách pod článkem o úmrtí Tomáše Ježka a představte si, že podobně uvažující lidé by měli v referendu rozhodovat o zásadních otázkách naší země. Dost děsivá představa!

1 0
možnosti

Ono to urputné "páchání dobra" vede jen k ještě většímu zlu.Osobně pokládám některé bojovníky za pravdu, lásku, humanitu, apod.(nemyslím konkrétně p.Beka) za obyčejné pokrytce a prospěcháře.

3 1
možnosti
Foto

J56a41n 28N70e18u59m47a40n

29. 11. 2017 8:16

Děkuji za komentáře. Na svůj názor má jistě každý právo - na omezování ostatních ve snaze se podílet na politickém rozhodování NE. Jen takový dodatek - od názoru, že nelze přece hlasovat o čemkoliv a na dělení společnosti na ty kteří hlasují správně a na ty kteří hlasují špatně je již jen opravdu maličký kousek ke vzniku Národní Fronty. Pro ty mladší kteří nyní poslouchají pana Beka, Národní Fronta bylo sdružení těch správných politických stran kterým jediným bylo povoleno od roku 1945 se účastnit voleb v ČSR. Od roku 1948 už byla povolena jen jedna kandidátka tzv. společná kandidátka NF aby se občané náhodou nezmýlili a nezvolili ty "nesvobodomyslné", kde byly předvybrané ty správné osoby se správnými názory. Nešlo tedy se ve volbách zmýlit a to by panu Bekovi možná vyhovovalo.

4 1
možnosti
Foto

Podsouváte panu rektorovi cosi, co neřekl a jak jej znám, ani si to nemyslí. On netvrdí, že je nositelem jediného správného názoru a jistojistě se mu nestýská po nějaké mutaci Národní fronty.

Pakliže se v našem politickém spektru vyprofilovaly dvě entity, v jejichž čele stojí neomezený vládce jediné pravdy /znáte stanovy ANO, že předseda může kohokoliv a kdykoliv vyhodit?, u pana Okamury to v historii Úsvitu bylo podobné/, pak je jejich volba riskantní a nepochybně omylem, mámu-li na mysli dobro společnosti.

Problém omylu volby hlavy státu jsem již popsal.

Pěkný den.

2 0
možnosti
Foto

Začíná to být již celkem pravidlem. "Ten je intelektuál, tak je podezřelej".

Rektor Bek vyjádřil svůj postoj. To, že se volby presidenta nepovedly, můžeme tu a tam vidět a slyšet, pokud vidět a slyšet chceme. Místo člověka rozvážného a slušného je tam někdo, kdo je vulgární /"kunda, svině"/, kdo má kolem sebe figury, které nás vedou směrem k orientálním despociím.

Referendum má být jen okrajovým doplňkem v systému zastupitelské demokracie. Nikoli zásadním prvkem. Proklamované Švýcarsko, na které se pořád pan Okamura odvolává, je mentálně úplně jinde.

Naopak, referenda na odvolání politiků způsobí chaos a možnost vzniku "referendové" totality.

4 0
možnosti
ZV

Z28u66z86a36n17a 71V86a63s92s

28. 11. 2017 20:18

Homo Solaris sú naivní blázni. Ale žiaľ, dostávajú veľa priestoru.

4 2
možnosti

Totalita je pro vás lepší než demokracie?

0 0
možnosti
SB

Neřekl bych, že je to z naivity, hlouposti nebo z ideologické zaslepenost, jak píšete Vy.

Řekl bych, že je to za jakési potřeby mnohých lidí vědomě prosazovat něco, co má v sobě zrnko pravdy, a zaměřit se na to zrnko a vědomě ignorovat těch 90%, které už jsou pro lidi s oběma nohama na zemi realitou.

Oni nikdy nepůjdou na vesnici, kde žila nebožka má babička, a nevymlátí paní Vojtěchové bezdůvodně okna, protože na tom by nenašli ani to zrnko logiky. To je jen a jen nelogické a proti morálce. Ale najít si 10% pravdy ("každý by měl mít právo žít tam, kde mu to vyhovuje" - to přeci trochu logiky v sobě má) a postupovat proti 90% logiky (ano, bylo by to pěkné, ale je to nerealizovatelné), to už je něco jiného.

Prosazovat tu nadpoloviční logiku, to je příliš všední. To dělá každý vesnický Franta nebo každý pražský Pepík. Oni potřebují, aby tam trochu té logiky bylo (proto nevymlátí ta okna u paní Vojtěchové), ale aby jí tam zároveň byla menšina, protože jinak se od toho vesnického Franty nebo pražského Pepíka nebudou odlišovat.

Je to potřeba jít proti proudu. Nejsou to opravdové názory. V hloubi duše vědí, že celkovou pravdu nemají.

4 1
možnosti
PK

..taky bych to tak viděl,,,

4 0
možnosti
Foto

Od těch, které kritizujete se ničím nelišíte.

1 4
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3023x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik