Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

Je to tak, levicový liberalismus je skutečně socialismus za fasádou něčeho rádoby progresivního.R^

1 0
možnosti
JL

Clanek presne ukazuje a diskuze jen potvrzuje, ze volba zastupcu ve statech EU (tedy i u nas) je volbou ideologie. Nema s osobnim hodnocenim cinitelu co delat. Ta volba je METLOU pro obycejneho volice, bez ohledu kterou stranu se rozhodl volit. Zduraznuji zase nutnost zmeny volebniho systemu v CR. Dokud si obcane toto neuvedomi, system oblbovani ideologii bude pokracovat. Obcanum bude jen zbyvat podobna vysvetleni, jak nam pan Raz napsal podemnou a pan Machacek z toho bude mit babylon.

Ukazka moznosti zmeny je volba pana Trumpa v USA. Ti maji ten system voleb, ktery obcanum umoznuje (kdyz se rozhodnou) zmenu smeru, kterou jim strany, hlasajici jen ideologii, nabizeji.V tomto je sila tohoto systemu.

2 0
možnosti
JR

J58a93n 74R34á10ž

9. 12. 2016 12:50

To, že tradiční levicové strany se staly svým pseudoliberalismem pro tradiční levicové voliče programově nesrozumitelné, dokazuje i propad jejich volebních preferencí ve všech státech EU. Hlasy nižší střední vrstvy, jejíž počet roste díky pokračujícímu útlaku vyšší střední vrstvy ze strany socialistických vlád, se přestěhovaly k těm subjektům, které se od ideologie pseudoliberalismu distancují a svým programem naznačují, že rozumí jejich problémům. Výsledkem je, ze v současnosti je Evropanům jedno, zda jsou to strany ultralevicové (řecká Syriza,č i španělská Podemos) nebo nacionálně pravicové ( rskouská FPÖ, holandská PVV) nebo bezideové účelové podniky jako je ANO u nás nebo Pět hvězd v Itálii. Hlabne že nabízejí změnu! Motivem odklonu od tradiční evropské (intelektuální) levice je odmítnutí pseudo liberální politiky evropských socialistických vlád..

Jedinou jistotou evropské levice je, že strany sociálně demokratického typu skončí na politickém smetišti, jestli jejich vedení urychleně nezvolí radikální odklon od sebedestruktivní politiky neomarxistického liberalismu.

2 1
možnosti
Foto

Tak mi připadá, že už jsme jak v babylónu. Pro všechno se hledají pojmy, pak škatulkování, aby se v praxi pod vytvořenými pojmy a škatulkami skrývalo něco úplně jiného. Při čtení vašeho textu jsem tedy nahlédl do Wikipedie a docela jsem byl překvapen, když jsem se dočetl, že:

"Základní hodnotou liberalismu je svoboda. Tím se liší od zbylých dvou demokratických politických názorů (konzervatismu i socialismu). "

Tak vida, socialismus je demokratický politický názor, ts, ts, ts...

2 0
možnosti
JR

J22a71n 56R27á69ž

9. 12. 2016 13:07

Kdo v tom má největší guláš, jsou salonní socialisté, jako je např. Dientsbier, či Sobotka. Ten první o sobě nepokrytě prohlašuje, že je liberál a socialista zároveň.

Když jsem mu před lety řekl, že socialistický a liberální jsou antagonistické prvky, řekl mi, že jsem zakrněl v minulosti a že liberální hodnoty jsou nosnými prvky moderní levice.

Silný stát zasahující do všech sfér života občana a silové prosazování bezhraničních sociálních práv, bez ohledu na zásluhovost a osobní odpovědnost, je znakem ideologie, kterou nazývám neomarxistický pseudoliberalismus. Což ovšem s klasickým liberalismem dávajícím důraz na člověka, jsko nositele individuální občanské svobody, nemá co dělat.

5 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3023x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik