Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rovnoprávnost na hlavu, hm, vadí vám povinná rodičovská dovolená, ale z článku jste udělal nechutnou propagaci střídavé péče, která není nejlepší řešení, není absolutně a nesporně vždy dobré řešení. To že ve Švédsku rodiče kašlou na děti, neznamená, že to musí tak být i jinde. Nemyslím si, že návrh na rodičovskou dovolenou obou rodičů projde, je to jen návrh a spousta takových návrhů skončila tam, kde mají skončit. Střídavá péče je stejný nesmysl, sociální experimenty na dětech ve jménu dobro pro děti, ve skutečnosti je pravda jinde. Odporné, jak zneužíváte jedno téma pro druhé, stejně to dělá Hodina. Antikarma.

5 2
možnosti
Foto

J12a53n 32N55e59u75m28a91n

15. 5. 2013 15:36

Paní Milado, sociální experiment je spíše současná (z hlediska historie krátkodobá) praxe hlavně postkomunistických zemí preferovat výhradní péči matky oproti péči otce (má to zřejmě důvod v tom, že komunistické režimy braly člověka pouze jako produkční jednotku a tento systém umožňoval zefektivnit jeho využití stejně jako ho následně lépe ovládat).

Po dobu celého vývoje lidstva byli totiž potomci zhruba do 4-6 let v ženském mateřském kolektivu (to mělo asi své opodstatnění) a následně například chlapci byli začleněni do víceméně mužského kolektivu (dívky opačně), který jim předával pomocí příkladů a vzorů schopnosti nutné nejen k přežití ale i k zachování rodu. Ke spojení obou došlo pak až zase v pubertě. Tato tisíciletá pravidla měla prostě své evoluční důvody, stejně jako fakt, že existuje pohlavní rozmnožování, díky tomu došlo k vývoji člověka až na vrchol biosystému (pokud by to mělo být jinak, existovalo by něco jako dělení a pod.). Jakkoliv může být změna v některých oblastech přínosná ( viz. rovnoprávnost v pracovním a veřejném životě) jinde přináší problémy. Například existují důkladné studie, kdy se zjistilo, že pokud je chlapec (asi to ale bude platit i u dívek) vychováván pouze matkou bez mužských vzorů, má větší problémy v životě a to i psychickém včetně nárůstu sebevražd či násilných činů.

Jednoduše dítě zřejmě evolučně potřebuje oba rodiče obou pohlaví aby se mohlo zdravě rozvinout a to nejen ve výchově ale hlavně v příkladech z běžného života. Je otázkou ale co je dnes posuzováno (ve světle umělého stírání pohlavních rozdílů) jako zdravý vývoj, že? Pokud je cílem jakýsi bezpohlavní hybrid absentující jak pozitivní tak negativní genderové znaky, tak je vámi prosazovaný směr správný.

0 3
možnosti

Není to tak dávno, kdy feministky prosadily ve švédském parlamentu, že se na pánských toaletách v budově parlamentu sníží stropy tak, aby i muži museli při čůrání sedět... Vydrželo to rok, a pak se to vrátilo k původnímu uspořádání.

I proto říkám, že Švédskem bychom se moc ohánět neměli...

2 0
možnosti
Foto

P67e60t12r 97U12g31r18i35n

14. 5. 2013 8:55

Tenhle návrh je fakt divočina a další ukázka snahy socanů kontrolovat pomalu i dobu, kdy budou lidi chodit na záchod. Přeci nemůžeme zahltit čističky. Jen jsem se nad tímhle návrhem pousmál. Na druhou stranu ale musím říci, že by to nebylo zase tak špatné, protože i když by chlap kolikrát na rodičovskou šel bez ohledu na dopad do rodinného rozpočtu, nepřekoná tu ženskou závislost na dětech, která diktuje to, kdo na oné rodičovské bude. Tohle by nebyl bič na zaměstnavatele, ale na ženské ego ... .-D

1 2
možnosti

Zajimave, pane autore.;-D 

Na jedne strane se krizujete, ze nejake silenkyne potrhle zenstiny navrhuj,i aby se take otcove starali o vlastni deti na "RODICOVSKE" (opravdu je tim minena rodicovska ne materska) dovolene, ktera se jmenuje podle r o d i c u (otec a matka), nikoliv jen podle matky. 

A na druhe strane, zalujete zase nejake silene zeny, justici a jine nesmysly, ze deti u tech matek (ktere se o ne od narozeni staraji) po rozodu zustavaji.

Proc existuji otcove, kteri se biji o peci i dite AZ PO ROZVODU?????

3 2
možnosti

Problém není v tom, že by se o dítě měli starat oba, ale v tom, že jim chtějí ty ženštiny diktovat JAK.  A to i proti jejich vůli.

1 2
možnosti
Foto

Pane Neumane, můžeme váš článek převzít na Střídavku?

1 6
možnosti
Foto

J37a66n 91N79e12u58m82a67n

14. 5. 2013 8:31

ano můžete.

0 2
možnosti

Myslela jsem si, že si přečtu relevantní pro a proti k návrhu povinné rodičovské dovolené, a ono prd. Je to celé o střídavce...

Jestliže chcete střídavku, ale podílet se na rodičáku nikoli, neděláte náhodou přesně to, z čeho obviňujete ty navrhovatelky? Jinak řečeno - dokud je třeba obětovat kariéru a zůstat doma s plínkama a kašičkama, tak s námi otci nepočítejte. Až budou děti samostatné (a my v rozvodovém řízení), teprve pak se z nás stanou rovnoprávní otcové a budeme se chtít střídat... Máme přece práva, že...

Chabý argument o kojení nestačí, rodičák je u nás nejčastěji do 3 let dítěte, kojení cca do roku.

Podle mě je střídavka stejně extremistický sociální konstrukt jako povinné střídání na rodičáku, takže v nesouhlasu jsme za jedno.

Ale aby mi tu zavilý střídavkář řval, že s rodičákem se mnou nepočítejte, to se mě netýká... to je na mě silná káva. 8-o

"Vona ta rovnoprávnost ať je taky jenom vocamcaď pocamcaď, že jo...?"

9 2
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3023x
Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Seznam rubrik