Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J25a82n 59N20e75u11m35a26n

25. 3. 2013 10:54

No ono se to zdá dnes už nedůležité (text jsem psal původně pár let zpátky) ale opak je pravdou. Jde o to, do jaké míry může nějaká velmoc postupovat v rozporu s mezinárodním právem, které sama zavedla v platnost a zda existují nějaké páky toto jednání usměrňovat.

Ten závěr je poměrně pozitivní, existuje sice možnost, že velmoci nemusí respektovat orgány OSN ale na řešení problémů vzniklých vojenským zásahem musí chtě nechtě škemrat u mezinárodního společenství o pomoc.

Nás se to dotýká, byť se to dnes nezdá, to období relativní stability nemusí trvat věčně a uvědomte si, že stejně jako dnes někteří bezducha tleskají USA za bezkrupulósní postup v případě Iráku, můžou někdy v budoucnu stejně bezduší z jiných zemí tleskat třeba vstupu ruských vojsk do ČR a pod., pokud nebudou vynutitelná pravidla v MZV. My žádné kamarády, kteří by za nás bojovali, stejně jako v roce 1938 nemáme, to se nepleťte.

P.S. Ono období G.W, Bushe ještě čeká na zhodnocení jeho vlivu na změny zejména v islámském světě.

0 0
možnosti

Nechápu o čem se zde diskutuje?Podívejte se do minulosti ať už blízké či dva,tři tisíce let zpět.Zákony o nichž mluvíte nejsou k ničemu.Jen ohlupují lidi.Pravdu a tím i zákony určí vždy vítěz.My můžeme jen diskutovat o tom jaký bude význam toho všeho pro náš stát.Stejně jako za římanů- je třeba být na správné straně.Vše ostatní jsou jen plky.:-)[>-]

0 0
možnosti

hezky řečeno..že se někomu chtělo smolit tak dlouhej článek o ničem

0 0
možnosti
Foto

Agrese režimu George Bushe je neomluvitelná. Tento válečný zločinec má na svědomí více obětí, než prezident Husain. To byste měl do svého článku doplnit.

2 6
možnosti

drogy jsou špatné, áno?

1 0
možnosti

Nebyl a aktéři by měli být souzeni v Haagu.

3 4
možnosti

Americkou vládu nelze jednoduše soudit v Haagu, s tím by Američani nesouhlasili. Cheney, Rumsfeld, Bush Jr. a jejich přátelé tam sice patří, ale pro USA platí jiná pravidla, takže tihle lidi běhají normálně na svobodě a pronášejí moudré projevy.

2 2
možnosti

A já zase soudím, že ne (takže to máme 1:1).

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS