Do Nového Roku přeji více nerovnosti a právo volby

31. 12. 2016 12:10:21
S Novoročním přáním je to ošemetné. Jednou si jeden přál „být již na vždy šťastný“ a hned při zimní bouřce do něj uhodil blesk, spálil mu část mozku a dotyčný se již navždy jenom šťastně usmíval.

Samozřejmě, přeji všem hlavně zdraví a mnoho lásky pro naše rodiny a děti a ať se vyplní vlastní přáníčka.

Ale napadá mně, že v občanském životě budeme potřebovat více přání. Já PŘEJI VŠEM VÍCE ROZDÍLNOSTI A HLAVNĚ PRÁVO VOLBY.

Ano, rozdílnosti = nerovnosti, sic! Už v základech fyziky se děti učí, že nerovnost vytváří hmotu a sílu, učí se, když se rozdíl teploty vyrovná, ustane veškerý pohyb a nastane konec - „smrt“. Veškerý život je založen na nerovnosti, ta vytváří pohyb, tlak, samotnou existenci.

A nerovnost je stále více potlačovaná, proti nerovnosti bojovali komunisté, fašisté i nacionální socialisté. A nerovnost je modla současných NEOmarxistů, jejichž sen je stejná rovná masa beztvarých bezpohlavních občanů plnící příkazy.

Máme všichni stejná občanská práva, před zákonem jsme si rovni ale každý má jiné schopnosti, jiné předpoklady, jiné pohlaví nebo jiné genetické základy – nejsme tedy stejní a jsme si rozdílní a z toho pramení život, pokrok, prosperita. Opačně, dosažení rovnosti znamená útlum, chudobu, kolaps – smrt. Rozdíly nejenom že motivují pokrok – já nemám (neumím) to co má (umí) ten jiný a tak se budu snažit ho dohnat či předehnat. Rozdíly umožňují využít ve svobodném světě bez regulací a restrikcí maximálně unikátní schopnosti každého jednotlivce. Naopak snaha rozdíly smazat znamená, že všichni se násilím poníží na podprůměrnou úroveň a unikátní schopnosti jedince nebudou mít šanci se uplatnit. V přírodě ale platí, že nerovnováha musí vznikat přirozeně, pokud je uměle narušena byť v dobré víře, většinou se pak projeví negativně někde jinde.

S tím souvisí právo volby. ANO – přeji všem právo volby a to i právo té špatné volby, protože nikdo není neomylný. Nenechte si odepřít základní lidskou svobodu a to i třeba právo volby poškodit si rozkoší vlastní zdraví – pokud ovšem neohrozíte či neomezíte svobodu či zdraví ostatních lidí. Nenechte si vnutit názor, že existuje někdo lepší, chytřejší, kdo za vás bude rozhodovat co je pro vás dobré, co máte jíst, jak se bavit a co si myslet. Právo volby je základní lidské právo a to vám z celého srdce přeji.

Krásný Nový rok 2017

Autor: Jan Neuman | sobota 31.12.2016 12:10 | karma článku: 15.14 | přečteno: 227x

Další články blogera

Jan Neuman

Jak Západ ovládl svět a proč je nyní v krizi

Mnoho současných politiků, a především filozofů se domnívá, že Západ – tedy země tzv. euroatlantického kulturního okruhu (což můžeme zhruba upřesnit na státy Evropské Unie, Velkou Británii a státy USA a Kanady) jsou v krizi.

14.3.2023 v 19:32 | Karma článku: 18.90 | Přečteno: 627 | Diskuse

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.32 | Přečteno: 233 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.09 | Přečteno: 1486 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.65 | Přečteno: 471 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 68 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2463

Rád hledím do dáli ale někdy kvůli tomu nevidím krásu blízko sebe. Mám rád volnost za kormidlem či na lyžích, ale zároveň se cítím být silně vázán na rodnou půdu. A hlavně naivně a marně doufám, že rozum vyhraje nad hloupostí (alespoň tedy někdy).

hit counter

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...